Jdi na obsah Jdi na menu

Po skvělé třetí třetině odjíždíme z Poruby s remízou 3:3

17. 8. 2010

HC RT TORAX Poruba - HC Frýdek Místek

poruba.jpg 3 : 3 frydek_mistek0910-1-.jpg 

(0:0, 3:1, 0:2)

 

Branky: 24. Barčák z TS, 31. Mládenka (Kofroň), 36. Otawa (Kofroň) - 39. Slipek (Kocurek), 45. Slipek (Bret), 56. Fiala (Mičulka)

Vyloučení: 10:7. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 70

Rozhodčí: Ježábek J. - Vengřín M., Parma

Střely na branku: 44:32

 

Úvodní minuty pondělního juniorského klání by se daly označit jako neskutečná holomajzna. Není tedy divu, že na první šanci se muselo čekat až do třinácté minuty. Porubská obrana zcela zapomněla na Mičulku, jenž trefil pouze připraveného Konvičku. Domácí se probudili až po dvou přesilových hrách, začali lépe bruslit a soupeře přehrávat. Naprostou tutovku zazdil Odsedek, tomu naservíroval Motyka přesnou přihrávku před zcela odkrytou klec. Domácí centr se sedmnáctkou na zádech nabídnuté příležitosti využít nedokázal. Přítomnou hrstku diváků zaujala v závěru první tercie ještě šikovná akce Sovadníka. Našel sice před brankou hůl Motyky, ale ani tomu nebylo přáno otevřít skóre zápasu.

Na gól se tak muselo čekat až do začátku 24. minuty. To v oslabení nabral neuvěřitelnou rychlost Zuber a hostující obraně nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. Rozhodčí Jeřábek ani chvíli neváhal a signalizoval správně trestné střílení. K tomu se postavil Jan Barčák a pohotovou střelou poslal domácí tým do zaslouženého vedení. Stejný hráč mohl přidat další trefu o dvě minuty později. Tentokrát při svém úniku provedl blafák velmi laxně a kotouč tak skončil pouze u pravé tyče. Hosté působili v těchto chvílích velmi bezradným dojmem. Jenže domácí spalovali šanci za šancí. V té další se dostal Kurovský po šikovné stahovačce až před Třeštíka, ale navýšit vedení svého celku rovněž nedokázal. To se povedlo z poměrně těžkého úhlu až Tomáši Mládenkovi po přihrávce Kofroně, který měl prsty také v dalším gólovém příspěvku RT TORAXu. Našel ideálně před brankou volného Denise Otawu, jenž po přízemní střele slavil svůj premiérový juniorský gól. Hosté se nedali a ještě v závěru třetiny vykřesali jakousi naději na příznivý výsledek. Kocurkovu střelu ještě Konvička stačil lapit, ale na dorážku Tomáše Slipka již byl krátký.

Poslední dvacetiminutovku začali Frýdečtí dlouhou výhodou dvou mužů v poli. Právě ta jakoby jim dala do žil více odvahy a z téměř jasného utkání vše schylovalo k dramatu. O to více, když ve 45. minutě svítil na světelné tabuli již výsledek 3:2. V situaci dva na jednoho se kus černé pryže odrazil neúmyslně od bruslí Tomáše Slipka až za brankovou čáru a sudí Jeřábek branku správně uznal. Poruba hrála velmi špatně, ustrašeně a kupila množství chyb. Další nebezpečné pokusy Breta a agilního Slipka ještě vyrovnávací trefou neskončily, ale v početní výhodě se Frýdek – Místek přece jen dočkal. Fiala si našlápl za porubskou obranu a mířil na Konvičku, ten mu sice skočil pod nohy, ale přesto dokázal hostující útočník dopravit plachtící střelou puk do zcela odkryté svatyně. V závěru ještě chtěly oba týmy strhnout vedení na svou stranu, ale obrany soupeřů jim už prakticky nic nedovolily, a tak Poruba se rozešla s Frýdkem – Místkem smírně 3:3.